Tuesday, March 29, 2011

Τι προβλέπει ο νόμος για τους... νόμους

Το Βήμα
29 Μαρτίου 2011

Δίχτυ ελέγχου του νομοθετικού έργου, με τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στην κατάρτιση και επεξεργασία των ρυθμιστικών πράξεων, επιχειρεί να απλώσει η κυβέρνηση με σχετικό νομοσχέδιο που εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, και αναμένεται σύντομα να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση πριν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο με το οποίο αποκτούν και «θεσμική ταυτότητα» σχετικές οδηγίες που έχει αποστείλει ήδη προς όλους τους υπουργούς ο Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Σωτήρης Λύτρας, θεσπίζονται συγκεκριμένοι κανόνες και αρχές που θα διέπουν την νομοθετική παραγωγή όλων ανεξαιρέτως των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του κ. Ραγκούση, υλοποιεί, μεταξύ των άλλων, σχετικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην τρόικα για τη μεταρρύθμιση του.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση 15 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και από σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερα

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.